PANEL Υπέρυθρης Θέρμανσης

Υπέρυθρη θέρμανση

Η υπέρυθρη θέρμανση είναι μια μορφή θέρμανσης, η οποία σε αντίθεση με άλλες μορφές, δεν χρησιμοποιεί τον αέρα ως μέσω διάδοσής της. Τα συστήματα υπέρυθρης θερμότητας θερμαίνουν μόνο το 20% του αέρα και περισσότερο από 80% του σώματος.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι σε ένα περιβάλλον με ευχάριστη θερμοκρασία η θερμότητα εισχωρεί βαθιά στο σώμα. Για αυτό το λόγο τα πλεονεκτήματα για την υγεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Τι είναι όμως οι υπέρυθρες ακτίνες?
Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα επάνω από την περιοχή της ερυθρής περιοχής του ορατού φωτός, τα οποία φροντίζουν για την υγειά και την ευεξία μας,
σε αντίθεση με τις υπεριώδεις ακτίνες. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία δεν έχει καμία σχέση με την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία,
η οποία ευθύνεται για τα εγκαύματα και τις κακώσεις του δέρματος.

Τα υπέρυθρα κύματα είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία μπορεί να ζεστάνει αντικείμενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρω τους. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς και μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως ασφαλής.

Σας γνωρίζουμε ότι η υπέρυθρη θέρμανση χρησιμοποιείτε ήδη εδώ και δύο δεκαετίες σε χώρες με πολύ κρύο και υγρασία σε Τσεχία, Γερμανία, Αυστρία, Καναδά κλπ. ως κύρια θέρμανση και διαθέτει κάθε χρόνο περίπου 2.000.000 θερμαντικά σώματα στην παγκόσμια αγορά. Ακόμα και στις θερμοκοιτίδες, για να ζεσταίνουν τα νεογέννητα, χρησιμοποιούνται συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης .

Τα πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα είναι δεκάδες, ελάτε να σας ενημερώσουμε για όλα αυτά από κοντά.
 • Απόλυτη αυτονομία θέρμανσης σε κάθε χώρο του σπιτιού σας.
 • Χαμηλότερο κόστος κτήσης από την συμβατική θέρμανση (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, A/C).
 • Δεν χρειάζονται πρόσθετες εργασίες (μερεμέτια, εμφανείς σωλήνες θέρμανσης).
 • Δεν χρειάζεται χώρος για λεβητοστάσιο και δεξαμενή πετρελαίου (οικονομία χώρου).
 • Υγιεινή θέρμανση, στεγνώνει την υγρασία από τους τοίχους (προστατεύει το κτίριο από την διάβρωση και είναι ευεργετικό για την υγεία των ανθρώπων, καρδιακά, αρθρίτιδες κλπ.) (υγεία- οικονομία).
 • Χαμηλότερη κατανάλωση από τον συμβατικό τρόπο θέρμανσης το λιγότερο κατά 50% και από το Α/C 80% (μεγάλη οικονομία).
 • Αποτρέπει την κυκλοφορία σκόνης, βακτηριδίων και ιών που μεταφέρονται με τον αέρα.
 • Ιδιαίτερα ευεργετικό για ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι, παιδιά, φιλάσθενα άτομα κλπ.
 • Μηδενικό κόστος ετήσιας συντήρησης (οικονομία).
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συμπληρωματική θέρμανση επιτυγχάνεται έτσι μεγάλη οικονομία στην συμβατική θέρμανση (πετρέλαιο ή φυσικό αέριο).
 • Σχεδιασμό που θυμίζει έργο τέχνης.

Πάνελ χαμηλής & υψηλής θερμοκρασίας

Η υπέρυθρη θέρμανση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, σε πάνελ που εκπέμπουν υπέρυθρη χαμηλής θερμοκρασίας και σε πάνελ που εκπέμπουν υπέρυθρη υψηλής θερμοκρασίας.

Τα πάνελ χαμηλής υπέρυθρης θερμοκρασίας προτείνονται σε χώρους που είναι πολύ καλά μονωμένοι και χωρίς πολλές απώλειες. Ιδανικοί χώροι είναι δωμάτια σπιτιών μέχρι 12m2 σε κτίσματα τελευταίας δεκαετίας. Επάνω σε αυτά τα πάνελ μπορείτε να εκτυπώσετε ότι επιθυμείτε και να τα κάνετε να μοιάζουν με έργα τέχνης. Η θερμοκρασία στην μπροστινή επιφάνεια του πάνελ δεν ξεπερνάει τους 95οC για λόγους ασφαλείας. Μπορούν να τοποθετηθούν χαμηλά σε πολύ μικρή απόσταση από το πάτωμα, επάνω σε μεταλλικές βάσεις (ώστε να μεταφέρονται εύκολα), στον τοίχο ή στο ταβάνι.

Τα πάνελ υψηλής υπέρυθρης θέρμανσης έχουν θερμοκρασία επιφάνειας περίπου 300οC και τοποθετούνται μόνο ψηλά, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να έρθουν σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα και να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτών των πάνελ είναι ότι η ακτινοβολία έχει μεγαλύτερο βεληνεκές, από 4-8 μέτρα, σε αντίθεση με τα πάνελ χαμηλής θερμοκρασίας, των οποίων το βεληνεκές κυμαίνεται από 2-3 έως 5 μέτρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η πολύ οικονομικότερη χρήση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η επιλογή πάνελ δεν είναι θέμα αισθητικής, αλλά αποτελεσματικότητας και οικονομίας.

Όλα τα πάνελ που αντιπροσωπεύει η Alma time, δεν θέλουν καμία απολύτως συντήρηση.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τα ανάβετε στην αρχή της χειμερινής σεζόν και να τα σβήνετε μόλις μπει η άνοιξη (δεν χρειάζεται να τα αναβοσβήνετε).

Έτσι θα έχετε την καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση. Κι αν τώρα συνδυάσουμε τα πάνελ παράλληλα με την αλλαγή παρόχου στην ηλεκτρική ενέργεια, τότε πραγματικά θα εκπλαγείτε από την οικονομία.

Αρχή λειτουργίας

Είναι το πιο ασφαλή και ακίνδυνο μέσον θέρμανσης.

Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης είναι κατασκευασμένα εξωτερικά είτε από γυαλί είτε από μεταλλική πρόσοψη και εσωτερικά αποτελούνται από ένα τυπωμένο φιλμ με μόνωση και πλαίσιο αλουμινίου. Η ηλεκτρική ενέργεια στέλνεται αρχικά στο τυπωμένο φιλμ, κατόπιν μετατρέπεται σε θερμότητα και εκπέμπονται υπέρυθρα κύματα.

Το συγκεκριμένο φιλμ είναι βελτιστοποιημένο για μέγιστη θερμική εκπομπή, ανώτερη από τα συμβατικά θερμαντικά υλικά. Έτσι, αναπτύσσει πολύ υψηλή θερμοκρασία, με λίγα Watt. Επιτυγχάνει έτσι την εκπομπή θερμικής ενέργειας με μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας σε ποσοστό 90%. Αντίθετα, οι κοινοί θερμοσυσσωρευτές , αποδίδουν υπέρυθρη ακτινοβολία σε ποσοστό 10-25%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα θερμαινόμενα πλαστικά φίλμ είναι ανθεκτικά στον χρόνο και δεν υπόκεινται σε φθορά, καθώς δεν περιέχουν μηχανικές αντιστάσεις ή κινούμενα μέρη. Σημειώνεται επίσης ότι σε περίπτωση υπερθέρμανσης του φίλμ, ο μηχανισμός διακοπής ρεύματος εγγυάται την διακοπή λειτουργίας του σώματος.

Με αντίστοιχο τρόπο, εκπέμποντας δηλαδή υπέρυθρη ακτινοβολία και θερμαίνοντας τα αντικείμενα και τα ανθρώπινα σώματα, λειτουργούν και τα λεγόμενα θερμαντικά σώματα μαρμάρου. Τα συγκεκριμένα σώματα βασίζονται σε επιφάνεια μαρμάρου ή γρανίτη που με την κρυσταλλική τους δομή, αντανακλούν μέσω θερμικών ακτίνων τη ζέστη ομοιόμορφα στο χώρο.


Η ιδανικότερη λύση για την θέρμανση!

Όπως ακριβώς το τονίζουμε, είναι η ιδανικότερη λύση για θέρμανση και οικονομία, που με συνδυασμό κατάλληλου παρόχου ρεύματος, θα εκπλαγείτε.

Η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι ο μόνος τρόπος θέρμανσης που μιμείται πιστά τον φυσικό τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η θερμότητα στο ίδιο μας το ηλιακό σύστημα ή αν θέλετε τον τρόπο με τον οποίο μας ζεσταίνει ο ήλιος καθημερινά.

Ο τρόπος που η φύση επέλεξε να ζεσταίνει το ανθρώπινο σώμα δεν είναι τα ρεύματα θερμού αέρα, αλλά η έκθεσή μας στην ευεργετική Υπέρυθρη Θερμότητα του ήλιου.

Τα συμβατικά μέσα θέρμανσης που αξιοποιούνται ευρέως σήμερα, βασίζονται κατ’ εξοχήν στην κυκλοφορία θερμών ρευμάτων αέρα, κάτι που αντιτίθεται άμεσα στον φυσικό τρόπο διάδοσης της θερμότητας και είναι – τελικά – επιβλαβές για τον άνθρωπο.

Η θέρμανση με ρεύματα ζεστού αέρα, είναι ασύμβατη με τα κύτταρα των έμβιων οργανισμών. Τόσο τα καλοριφέρ όσο και τα κλιματιστικά και τα αερόθερμα, δεσμεύουν τον κρύο αέρα από το δάπεδο του χώρου και τον ανακυκλοφορούν ζεσταμένο, με «βίαιο» τρόπο.

Το αποτέλεσμα είναι η ανάδευση της σκόνης και των μικροοργανισμών στο χώρο, ενώ παράλληλα, οι γύρω τοίχοι που είναι πιο ψυχροί από τον αέρα, υγροποιούν μέρος αυτού που επικάθεται επάνω τους (δημιουργείται δηλαδή υγρασία).

Επίσης, τα μέσα θέρμανσης που αξιοποιούν τα ρεύματα αέρα παρουσιάζουν και ένα ακόμη μειονέκτημα, που δεν είναι άλλο από την διαφορά θερμοκρασίας στα δομικά στοιχεία του χώρου, όπου μεταξύ οροφής και δαπέδου παρατηρείται διαφορά έως και 7°C.

Ένας ιατρός – πνευμονολόγος λοιπόν, είναι εύκολο να σας εξηγήσει τις επιβλαβείς συνέπειες της κυκλοφορίας της σκόνης και των μικροοργανισμών στον αέρα που αναπνέετε, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε κρίσεις άσθματος και αλλεργικές εξάρσεις.

Η Υπέρυθρη Θέρμανση από την άλλη, ζεσταίνει το χώρο «ήπια» και ομοιόμορφα και έτσι, όχι μόνο δεν αναδεύει τη σκόνη αλλά εξασφαλίζει και την ομοιόμορφη θέρμανση των δομικών στοιχείων, με διαφορές ίσες ή μικρότερες των μόλις 2°C.


Κλείστε ραντεβού να σας ενημερώσουμε

Δύναμη - Αξιοπιστία - Εμπιστοσύνη